JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Aug

Odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača u postupku nabavke prevoza ogrjeva za škole, br. 52/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 26.08.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 19.08.2019. godine,  donose se

O D L U K E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku

( Nabavke usluga prevoza ogrjeva za škole, br. 52/19)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 52/19 – Otvoreni postupak za nabavkuusluga prevoza ogrjeva za škole, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je prispijeće tri (3) ponude za učestvovanje u predmetnoj nabavci. 

Komisija za javne nabavke je konstatovala da u ovom postupku nije bilo dokumentovanih upita i pojašnjenja tenderske dokumentacije.

Za LOT – 1 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Olovskih radilišta do Olovskih škola, procijenjena vrijednost 1.102,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda.

Za LOT – 2 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Vareških radilišta do Vareških škola, procijenjena vrijednost 1.330,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda.

Za LOT – 3 -  Usluge transporta ogreva u trupcima sa Visočkih radilišta do škola u Brezi i Visokom, komisija je  konstatovala prispijeće jedne (1) ponude i to od ponuđača „INOPLUSS“d.o.o. Kakanj.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, komisija je konstatovala da je ponuda formalno pravno ispravna. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponud,e ponuđač „Inopluss“ d.o.o.Kakanj je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 3 odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za ovaj lot možete preuzeti ovdje.

Za LOT – 4 -  Usluge transporta ogreva u trupcima sa Kakanjskih radilišta do škola u Kaknju, komisija je konstatovala prispijeće dvije (2) ponude i to od ponuđača „INOPLUSS“d.o.o. Kakanj i „TRGOŠPED“d.o.o. Kakanj.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, komisija je konstatovala da su ponude formalno pravno ispravne. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač „Trgošped“ d.o.o. Kakanj je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 4 odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za ovaj lot možete preuzeti ovdje.

Za LOT – 5 -  Usluge transporta ogreva u trupcima sa Zeničkih  radilišta do škola u Zenici, komisija je konstatovala prispijeće jedne (1) ponude i to od ponuđača „ZENI – TOURS“d.o.o. Vitez.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača, komisija je konstatovala da je ponuda formalno pravno ispravna. S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač Zeni - Tours“ d.o.o. Vitez je dostavio najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 5 odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva.

Odluku o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za ovaj lot možete preuzeti ovdje.

Za LOT –  6 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Žepačkih radilišta do škola u Žepču, procijenjena vrijednost 3.740,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda.

Za LOT – 7 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Zaidovićkih radilišta do škola u Zavidovićima, procijenjena vrijednost 3.040,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda

Za LOT – 8 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Maglajskih radilišta do škola u Maglaju,, procijenjena vrijednost 1.480,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda

Za LOT – 9 - Usluge transporta ogreva u trupcima sa Tešanjskih radilišta do škola u Tešnju i Usori, procijenjena vrijednost 3.680,00 KM, nije pristigla nijedna ponuda u krajnjem roku ostavljenom za dostavljanje ponuda.

Protiv ovih odluka, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.