JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

01Jul

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku Rezervnih dijelova za TMB, br. 41-3/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 10.07.2019.

Na osnovu članova 64., 25. i 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14) , a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 01.07.2019  godine, donosi se

O D L U K A

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Nabavka rezervnih dijelova za TMB, br. 41-3/19)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 41-3/19 – Otvoreni postupak za nabavku Rezervnih dijelova za TMB, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za nabavku rezervnih dijelova za TMB, konstatovala je prispijeće jedne ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „JASMIN M“d.o.o. Žepče.

Uvidom u dostavljene ponude i dostavljenu dokumentaciju, te suštinskom provjerom sadržaja i validnosti ponuda, komisija je konstatovala da je ponuda ponuđača „JASMIN M“d.o.o. Žepče kvalificirana, u skladu sa tenderskom dokumentacijom, odnosno formalno – pravno prihvatljiva.

Ponuđena cijena navedenog ponuđača je za 10.187,75 KM veća od procijenjene vrijednsti ugovora, međutim, s obzirom da se radi o postupku koji se ponavljao više puta, te s obzirom da je i u dosadašnjim postupcima dostavljano samo ponuda od navedenog ponuđača, što implicira da bi i nakon eventualnog poništenja postupka te raspisivanja istog, ponuđač ponovo dostavio istu cijenu, donesena je odluka o izboru napovoljnjijeg ponuđača.

Odluku sa detaljnim obrazloženje možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.