JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

25Jun

Odluka o poništenju postupka javne nabavke za Betonske cijevi i beton, br. 53/19, lot - 3

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 05.07.2019.

Na osnovu člana 69. i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 21.06.2019. godine,  donosi se

O  D  L  U  K  A

          o poništenju postupka javne nabavke

Nabavka betonskih cijevi i betona, br. 53/19 (lot – 3)

Na osnovu javnog poziva o nabavci predmetne usluge broj 53/19 (lot – 3) – Otvoreni postupak za nabavku Betonskih cijevi i betona, za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javne nabavke je dostavila ponuđačima Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda, od 06.06.2019.god, sa preporukom Direktoru društva za donošenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za lot – 3.

Nakon donošenja Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, dalja procedura je nalagala slanje Obavještenja o rezultatima postupka javne nabavke, te je traženo dostavljanje dokaza po članu 45. ZJN.

S obzirom da ponuđač u predviđenom roku nije dostavio dokumenatciju kojom bi dokazao svoju kvalifikovanost, Komisija je dala preporuku Direktoru preduzeća da donese Odluku o poništenju postupka javne nabavke za lot – 3, po članu 69.stav 2, tačka d) i e) Zakona o javnim nabavkama, iz razloga neprihvatljivosti ponude, kao i da su cijene dostavljenih ponuda veće od cijena osiguranih za predmetnu nabavku.

Na osnovu svega navedenog, donesena je Odluka o poništenju postupka javne nabavke za lot – 3.

Odluku možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.