JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Jun

Rješenje o usvajanju Žalbe protiv Odluke o poništenju postupka javne nabavke i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, br. 34/19 (lot - 43)

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 27.06.2019.

Na osnovu člana 100. stav 3. Zakona o javnim nabavkama BiH  (Službeni glasnik BiH broj 39/14), Ugovorni organ, JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići, donosi 

RJEŠENJE

o usvajanju žalbe protiv Odluke o poništenju postupka javne nabvke,

i Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 (br. 34/19, lot – 43)

Ugovorni organ JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići, dana 10.06.2019. godine, donio je Odluku kojom se poništava postupak javne nabavke broj 34/19 za lot-43. Razlog za donošenje navedene odluke je bio što je Komisija za javne nabavke pregledom dokumentacije utvrdila da ponuđač  ne zadovoljava kumulativne kriterije tehničke opremljenosti za lotove 42 i 43, te mu je u skladu sa tenderskom dokumentacijom dodijeljen ugovor za lot-42, a za lot-43 je donesena Odluka o poništenju postupka.

Žalitelj “FORWARDER” d.o.o. Žepče je dana 17.06.2019. godine uložio Žalbu na odluku o poništenju postupka broj 34-2-2/19 i predložio da se ista usvoji, da se ožalbena odluka stavi van snage i donese odluka o dodjeli ugovora ponuđaču “FORWARDER” d.o.o. Žepče. U obrazloženju žalbe žalitelj je istakao da mu je dodijeljen ugovor za Lot-42 (Odjel 190 GJ Nemila Pepelari ima drvnu masu od 1.726 m3 i izvedbenim projektom je predviđena mjesečna dinamika od 500 m3.) U odjel nije moguće ući odmah nakon zaključenja ugovora jer je potrebna značajna rekonstrukcija mosta. U odjelu 34. GJ Liješnica – Tešanj (Lot-43), je moguće započeti radove odmah nakon zaključenja ugovora. Mjesečna dinamika za radove sječe i izvoza ŠDS je 400 m3.  Žalitelj je naglasio da ukoliko mu se dodijeli ugovor za lot- 43 isti se može realizirati prije nego što se završi rekonskrukcija mosta za odjel 190 (Lot-42).

Postupajući po žalbi ugovorni organ je utvrdio  da je ista blagovremena, dopuštena i izjavljena od strane ovlaštene osobe. Ugovorni organ je provjerio osnovanost žalbenih navoda u „Šumariji Žepče“ i Službi za iskorištavanje šuma. „Šumarija Žepče“ je svojim aktom broj 275-13-2/19 dostavila mišljenje kojim je potvrđeno je da je potrebna značajna rekonstrukcija mosta za odjel 190. GJ Nemila – Pepelari (Lot-42.) Ne zna se kad će radovi biti okončani i kad će biti moguće uvođenje izvođača u odjel.

Komisija za javne nabavke je razmotrila žalbu i utvrdila da je ista u cijelosti osnovana. Ponuđaču “FORWARDER” d.o.o. Žepče se može dodijeliti ugovor za Lot-43 jer početak radova za Lot-42 nije moguć dok Ugovorni organ ne izvrši rekonstrukciju mosta. Ponuđena cijena odgovara procijenjenoj vrijednosti ugovora te je ponuda ponuđača “FORWARDER” d.o.o. Žepče za lot-43 prihvatljiva.

Rješenje možete preuzeti ovdje

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba JP “ŠPD ZDK”  d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema rješenja.