JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

04Apr

Odluka o izboru najpovoljnjijeg ponuđača u postupku nabavke usluga revizije finansijskih izvještaja, br. 02 – 02 /19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 09.04.2019.

Na osnovu člana člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 04.04.2019. godine,  donosi se

O D L U K A

O izboru najpovoljnjijeg ponuđača

(Nabavka usluga revizije finansijskih izvještaja, br. 02 – 02 /19)

Na osnovu  poziva o nabavci predmetne usluge broj 02–02–2/19 – proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda konstatovala da je na pomenuti javni poziv Usluge revizije finansijskih izvještaja za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, dostavljena jedna blagoovremeno pristigla ponuda, i to od ponuđača „GRAND THORTON“d.o.o. Banja Luka, sa ponuđenom ukupnom cijenom od 9.000,00 KM.

Pregledom pristigle dokumentacije, utvrđeno je da je prispjela ponuda preduzeća „ORECONS&AUDIT“d.o.o. Zenica, neblagovremena, odnosno da nije pristigla na vrijeme i kao takva je neotvorena vraćena ponuđaču.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju ponuđača „GRAND THORTON“d.o.o. Banja Luka, Komisija je konstatovala da je ponuda dostavljena na propisan način, uvezana, numerisana i u skladu sa zahtjevom iz tenderske dokumentacije.

U postupku je utvrđeno da je komisija pravilno izvršila, otvaranje, pregled i ocjenu ponude, te sačinila odgovarajući zapisnik. Nisu utvrđeni razlozi za neprihvatanje ponude u postupku javne nabavke i donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga revizije finansijskih izvještaja.

Odluku sa detaljnim obrazloženjem postupka javne nabavke možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD  ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.