JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

26Mar

Odluka o izboru najpovoljnjijeg ponuđača (lot - 1) i Odluka o poništenju postupka javne nabavke(lot - 2) za usluge osiguranja

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 05.04.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku  o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 26.03.2019  godine, donose se

O D L U K E

o izboru najpovoljnijeg ponuđača (LOT – 1) i poništenju postupka javne nabavke (LOT – 2)

(Usluge osiguranja br.24/19)

Na osnovu  javnog poziva o nabavci broj 24/19 – Otvoreni postupak za nabavku usluga osiguranja za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda.

Komisija za javnu nabavku, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za LOT – 1 – Usluge kolektivnog kombinovanog osiguranja, konstatovala je prispijeće dvije ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „SARAJEVO OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo i „ADRIATIC OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo.

Zapisnikom je konstatovano da je ponuđač „SARAJEVO OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo dostavio ekonomski prihvatljiviju ponudu od ponuđača „ADRIATIC OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo, te s obzirom da isti ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno dostavljena ponuda je formalno-pravno ispravna, i zadovoljava zahtjeve iz tenderske dokumentacije donosi se odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača „SARAJEVO OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo, kojem će se ponuditi zaključivanje ugovora.

Originalnu odluku možete preuzeti ovdje. 

Komisija za javne nabavke, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka za LOT – 2 – Usluge osiguranja od odgovornosti iz djelatnosti, konstatovala je prispijeće dvije ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „SARAJEVO OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo i „ADRIATIC OSIGURANJE“ d.d. Sarajevo.

Uvidom u pristiglu dokumentaciju, konstatovano je da su obje ponude formalno – pravno ispravne, obje ponude su dostavljene u skladu sa tenderskom dokumentacijom, na propisan način, numerisane i u dozvoljenom vremnskom roku.

S obzirom na kriterij najniže cijene tehnički zadovoljavajuće ponude, konstatovano je da su oba ponuđača dostavila ponude koje prelaze procijenjena finansijska sredstva javne nabavke za navedeni lot, te je cijena povoljnijeg za 39,16% veća od procijenjene.

Uzimajući u obzir sve navedeno, komisija je predložila donošenje Odluke o poništenju postupka javne nabavke i ponavljanje postupka za nabavku Usluga osiguranja od odgovornosti iz djelatnosti.

Originalnu odluku možete preuzeti ovdje. 

Protiv ovih odlukea, može se uložiti žalba Direktoru društva JP“ŠPD ZDK“ d.o.o.Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.