JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

11Mar

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za kancelarijski materijal, br. 29/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 15.03.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH  (Službeni glasnik BiH broj 39/14) a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javnu nabavku  od 11.03.2019 godine, Direktor preduzeća donosi

O D L U K E

O izboru najpovoljnijeg ponuđača

(Kancelarijski materijal, br. 29/19)

Na osnovu javnog poziva broj 29/19 – Kancelarijski materijal za potrebe JP „ ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići, a prema specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, proveden je postupak prikupljanja i ocjene ponuda.

Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda za LOT – 1, Ostali kancelarijski materijal, konstatovano je prispijeće pet(5) ponuda i to od ponuđača „EXCLUSIVE“d.o.o Zenica, „DEFTER“d.o.o. Sarajevo, „SVJETLOSTKOMERC“d.o.o.Sarajevo, „ELKOM“d.o.o. Vitez i „KEMAX“d.o.o. Zavidovići,  koje su formalno pravno ispravne i prihvatljive su u ekonomskom, pravnom i tehničkom smislu, te ispunjavaju uslove tražene tenderskom dokumentacijom.

Komisija za provođenje postupka javne nabavke je za isti pokrenula e-aukciju, koja je provedena 07.03.2019.godine i za navedeni postupak, Ostali kancelarijski materijal(LOT – 1) postignuta je cijena od 8.900,00KM bez PDV-a.   

Prema provedenoj e-aukciji ponuda od ponuđača „ELKOM“d.o.o.Vitez, je ekonomski povoljnija u odnosu na ostale ponude, te na osnovu svega navedenog, Komisija za provođenje postupka javne nabavke predlaže donošenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i zaključivanje ugovora sa izabranim ponuđačem.

Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda za LOT – 2, Toneri, konstatovano je prispijeće četri (4) ponude i to od ponuđača „EXCLUSIVE“d.o.o Zenica, „DEFTER“d.o.o. Sarajevo, „ELKOM“d.o.o. Vitez i „KEMAX“d.o.o. Zavidovići, koje su formalno pravno ispravne i prihvatljive su u ekonomskom, pravnom i tehničkom smislu, te ispunjavaju uslove tražene tenderskom dokumentacijom.

Komisija za provođenje postupka javne nabavke je za isti pokrenula e-aukciju, koja je provedena 07.03.2019.godine i za navedeni postupak, Toneri (LOT – 2), postignuta je cijena od 7.850,00KM bez PDV-a.

Prema provedenoj e-aukciji ponuda od ponuđača „DEFTER“d.o.o. Sarajevo, je ekonomski povoljnija u odnosu na ostale ponude, te na osnovu svega navedenog, Komisija za provođenje postupka javne nabavke, predlaže donošenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i zaključivanje ugovora sa izabranim ponuđačem.

Odluke možete preuzeti ovdje.

Protiv ovih odluka, može se uložiti žalba Direktoru društva JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.