JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

05Mar

Odluka o poništenju postupka javne nabavke, br.27/19 - akumulatori

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 11.03.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 04.03.2019. godine,  donosi se 

O   D   L   U   K   A 

o poništenju postupka nabavke

(Nabavka akumaulatora, br. 27/19)

U postupku javne nabavke broj 27/19 – Konkurentski zahtjev za nabavku akumulatora za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja, otvaranja i ocjene ponuda.

Komisija za javnu nabavku je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda konstatovala da su pristigle ponude od tri ponuđača za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to od ponuđača „UNITRADE“ d.o.o. Ljubuški, „C.I.A.K.“ d.o.o. Sarajevo i „EURO DAM-JAS“ d.o.o. Lukavac.

Komisija je konstatovala da ponuđači nisu dostavili ponude u skladu sa zahtjevima iz Tenderske dokumentacije, i to iz slijedećih razloga:

Ponuđač „UNITRADE“ d.o.o. Ljubuški: Iz dostavljenih tehničkih listova vidljivo je da je ponuđač za traženi akumulator kapaciteta 135 Ah i i startne struje od minimalno 1000 A ponudio akumulator Topla Energy Truck čija je startna struja 850 A, što nije u skladu sa zahtjevima i ne zadovoljava potrebe ugovornog organa. Ponuda nije prihvatljiva.

Ponuđač „C.I.A.K.“ d.o.o. Sarajevo: Iz dostavljenih tehničkih listova vidljivo je da je ponuđač za traženi akumulator kapaciteta 75 Ah i i startne struje od minimalno 680 A ponudio akumulator MONBAT Super Start Dynamic čija je startna struja 640 A, što nije u skladu sa zahtjevima i ne zadovoljava potrebe ugovornog organa. Takođe, ponuđač je za tražene akumulatore kapaciteta 100 Ah i i startne struje od minimalno 820 A ponudio akumulatore MONBAT Super Start Dynamic čija je startna struja 800 A, što nije u skladu sa zahtjevima i ne zadovoljava potrebe ugovornog organa.  Ponuda nije prihvatljiva.

Ponuđač „EURO DAM-JAS“ d.o.o. Lukavac: Ponuđač za ponuđene akumulatore nije dostavio tehničke listove proizvođača akumulatora, već komercijalne listove trgovačkih preduzeća, što je protivno zahtjevu iz tačke 4.1. Tenderske dokumentacije. Ponuda nije prihvatljiva.

Zbog navedenog, Komisija za javnu nabavku predložila je da se u skladu sa članom 69. Stav 2. tačka d) i članom 70. Zakona o javnim nabavkama BiH donese Odluka o poništenju postupka javne nabavke.

Odluku o poništenju postupka javne nabavke možete preuzeti ovdje.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.