JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

15Feb

Odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača u postupku 10/19 - Izgradnja i sanacija puteva u PJ „Šumariji Vareš“

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 20.02.2019.

Komisija za javne nabavke koja je imenovana za provođenje postupka javne nabavke br. 10/19 - Izgradnja i sanacija puteva u PJ „Šumariji Vareš“, 14.02.2019.god., izvršila je otvaranje blagovremeno pristiglih ponuda.

Na osnovu člana 65. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14)  i člana 18. Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponude (Službeni glasnik BiH, br. 90/14 i 20/15),  Komisija za javne nabavke je sačinila Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda na osnovu kojeg su sačinjene odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za predmetnu nabavku.

Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je prispijeće šest ponuda za učestvovanje u predmetnoj nabavci. Ponude su dostavljene na propisan način, uvezane i numerisane u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije. 

Ponude su pristigle od sljedećih ponuđača po predmetnim LOT-ovima i iste su dana 14.02.2019. godine analizirana i ocijenjene kako slijedi:

LOT – 1 Sanacija i izgradnja puteva u PJ”Šumarija Vareš”, G.J.”Donja Stavnja”, odjeli 70 i 71, procijenjena vrijednost 30.926,26 KM. Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je prispijeće pet ponuda za učestvovanje u nadmetanju za navedeni javni poziv (Lot – 1), i to od ponuđača „IKAN“ d.o.o. Zavidovići,“HAJDIĆ“ d.o.o. Maglaj, „MGV GRADNJA“d.o.o. Zavidovići, „BBM – VAREŠ“d.o.o Vareš i „NAHONAL – GAS“d.o.o Breza. Svih pet ponuda dostavljeno je u skladu sa tenderskom dokumentacijom i iste su ocijenjene kao  kvalificirane.

S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač HAJDIĆ d.o.o. Maglaj, dostavio je najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 1, odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača možete preuzeti ovdje.

LOT – 2 Izgradnja tehnološkog puta u odjelima 5 i 6, G.J.”Gornja Misoča”, PJ”Šumarija Vareš”, procijenjena vrijednost 79.787,51 KM. Zapisnikom o javnom otvaranju ponuda konstatovano je prispijeće pet ponuda za učestvovanje u nadmetanju za navedeni javni poziv (Lot – 2), i to od ponuđača „IKAN“ d.o.o. Zavidovići, „HAJDIĆ“ d.o.o. Maglaj, “MGV GRADNJA“ d.o.o. Zavidovići, “BBM – VAREŠ“ d.o.o. Vareš i “POROBIĆ“ d.o.o Zavidovići.   Svih pet ponuda dostavljeno je u skladu sa tenderskom dokumentacijom i iste su ocijenjene kao  kvalificirane.

S obzirom na kriterijum najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude, ponuđač POROBIĆ d.o.o Zavidovići, dostavio je najpovoljniju ispravnu ponudu za LOT – 2, odnosno ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom koja ispunjava zahtjeve ugovornog organa koje se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javne nabavke i kao takva je formalno pravno ispravna i prihvatljiva. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača možete preuzeti ovdje.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke. Žalba se izjavljuje ugovornom organu JP „ŠPD ZDK“ d.o.o. Zavidovići u pisanoj formi, direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom.