JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

29Jan

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku potrošnog materijala za motorne pile, br.07/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 08.02.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 28.1.2019. godine,  donosim

O  D  L  U  K  U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Na osnovu  poziva o nabavci broj 07/19 – Otvoreni postupak za nabavku potrošnog materijala za motorne pile za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke, u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem otvorenog postupka, konstatovala je prispijeće jedne ponude za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća.

Komisija je nakon detaljnog pregleda ponuda konstatovala da ponuda ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno, dostavljena ponuda je formalno-pravno ispravna.

Dostavljeni su uzorci za sve ponuđene artikle. Pregledom je ustanovljeno da ponuđeni artikli i uzorci zadovoljavaju zahtjeve ugovornog organa iz Tenderske dokumentacije, te da je dostavljena ponuda prihvatljiva.

U predmetnom postupku predviđeno je vođenje e-aukcije, ali kako je u postupku pristigla samo jedna ispravna ponuda, to se u skladu sa Članom 3. Stav3. Paravilnika o uslovima  i načinu korištenja e-aukcije ista nije mogla zakazati.

Cijena prvorangirane ponude je u okviru procijenjene vrijednosti nabavke, odnosno niža je od 45.000 KM što je procijenjena vrijednost nabavke.

Uvažavajući sve činjenice navedene u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda  Komisija za javnu nabavku je preporučila da se ponuda ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća prihvati kao najpovoljnija u ovom postupku te da se donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača sa kojim bi se zaključio okvirni sporazum za nabavku predmetnih roba. Ponuđač je, uz ponudu, dostavio validne dokumente kojima potvrđuje da ispunjava kvalifikacione uslove za ličnu situaciju, odnosno da ispunjava uslove iz člana 45. stav 1. ZJN. 

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.