JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

29Jan

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku motornih pila, br. 09-2/19

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 04.02.2019.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 25.1.2019. godine,  donosi se 

O  D  L  U  K  A  

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

Nakon poziva o nabavci broj 9-2/18 – Konkurentski zahtjev za nabavku motornih pila za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići, proveden je postupak prikupljanja i otvaranja ponuda. Komisija za javne nabavke je u Zapisniku o javnom otvaranju ponuda u postupku javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda, konstatovala prispijeće četiri ponude za učestvovanje u nadmetanju po navedenom javnom pozivu i to od ponuđača : „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća, „PROX“ d.o.o. Ilidža, „BAŠIĆ-POLJOPROM“ d.o.o. Maglaj i „THOR“ d.o.o. Doboj.

U postupku ocjene ponuda Komisija je konstatovala da su ponuđači „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća, „PROX“ d.o.o. Ilidža i  „THOR“ d.o.o. Doboj dostavili ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjavaju zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učestvovanje u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno da su pristigle ponude formalno-pravno ispravne. Ponuda ponuđača „BAŠIĆ-POLJOPROM“ d.o.o. Maglaj nije potpuna i ispravna iz razloga što nije popunjen Obrazac za dostavljanje ponude I, nije u potpunosti popunjen Obrazac za cijenu ponude, te što je ponuda dostavljena u koverti na način koji nije u skladu sa članom 11. Stav 2. Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda, tj. na koverti nije naveden naziv i adresa ponuđača.

Shodno utvrđenom kriteriju ''Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude'', nakon e-aukcije provedene 24.1.2019. godine, naprihvatljivija ponuda je ona prispjela od ponuđača „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća - ukupna cijena ponude 6.260,00 KM (Procijenjena vrijednost nabavke je 8.181,81 KM).

Nakon provedene procedure ocjene ponuda, uvažavajući sve činjenice navedene u Zapisniku, Komisija je predložila da se ponuđač „SAJMIR“ d.o.o. Vogošća izabere kao najpovoljniji ponuđač sa kojim bi se zaključio ugovor o nabavci u predmetnom postupku.

Protiv ove Odluke, može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.