JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

20Dec

Javno nadmetanje br. 22-PL/18 (Prodaja drvnih sortimenata „na paritetu tvrdi put“ na području PJ"Šumarije Zavidovići" i PJ"Šumarije Olovo", minirani odjeli)

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 27.12.2018.

Na osnovu Odluke direktora društva o raspisivanju Javnog nadmetanja br. 03-5605/18 od  19.12.2018.raspisuje se:

J A V N O    N A D M E T A NJ E  br. 22–PL/18

 (Prodaja drvnih sortimenata „na paritetu tvrdi put“ na području PJ "Šumarije Zavidovići" i PJ "Šumarije Olovo")

LOT 1 -  “Šumarija Zavidovići" - G.J. Krivaja Zavidovići rejon Mahoje, Zavidovići, odjel 66,67 i 68 miniran.

LOT 2 - “Šumarija Olovo" - G.J. Donja Stupčanica, Olovo, odjel 37,38 i 39 miniran.

Obaveza kupca je da izvrši deminiranje odjela, priloži prodavcu uvjerenje ovlaštene certificirane organizacije o izvršenom deminiranju površine, da bi nakon deminiranja izvršio sječu i izvoz drvnih sortimenata do tvrdog puta.

Pomenute poslove može raditi pravno lice koje posjeduje rješenje nadležnog ministarstva za izvođenje radova u šumarstvu. Način rada u odjelu bit će definisan izvedbenim projektom koji će se sačiniti nakon dostavljanja uvjerenja o deminiranju a nadzor i otpremu nad navedenim poslovima vršit će prodavac putem službenih lica.

Obzirom da je navedeni odjel miniran i da je nemoguće izvršiti mjerenje stabala gruba procjena je da se u navedenom odjelima u PJ"Šumarija Zavidovići" radi o količini oko 4000 m3 a u PJ"Šumarija Olovo" o količini oko 3500-4000 m3.

Obavezno je aplicirati na na cijeli LOT, parcijalne ponude će biti odbijene.

Pravo učešća imaju sva pravna lica. Uslovi koje moraju ispunjavati ponuđači i dokaze koje dostavljaju u ponudi :

1. Cjenovni obrazac ponude,

2. Dokaz o uplati garancije za ozbiljnost ponude, za lot - uplatnica ( 10% od početne vrijednosti lot-a) u iznosima kako slijedi:

Za LOT-1   iznos uplate    18.678,00   KM

Za LOT-2   iznos uplate    18.678,00   KM

Pored navedenog ponuđači koju budu izabrani dobit će pismeno obavještenje/poziv da u roku od 2 (dva) dana, od dana prijema obavještenja, ne računajući neradne dane, dostave slijedeće dokaze :

1. Rješenje o upisu u sudski registar,

2. Uvjerenje o poreznoj registraciji,

3. Uvjerenje o registraciji obveznika poreza na dodanu vrijednost.

4. Potvrdu o solventnosti izdatu od poslovne banke u kojoj ponuđač ima otvoren račun

5. Rješenje nadležnog ministarstva o ispunjavanju uslova za izvođenje radova u šumarstvu koji glasi na kupca ili izvođača radova koga kupac angažuje putem ugovora o poslovnoj saradnji, kao i ugovor o poslovnoj saradnji za odjel koji je predmet licitacije.

Ponude slati u zatvorenoj koverti najkasnije do 27.12.2018. godine do   10:00 sati  na protokol JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, sa naznakom Licitacija br. 22– PL/18 – prodaja drvnih sortimenata  „na paritetu tvrdi put“ – NE OTVARATI 

Rok za dostavljanje ponuda ističe 27.12.2018. godine u 10:00 sati. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka će biti vraćene ponuđaču neotvorene.

Cjenovni obrazac ponude treba biti potpisan i popečaćen.

Prijave slati na adresu JP “ŠPD ZDK” d.o.o. Zavidovići, Ulica Alije Izetbegovića br.25. Zavidovići. Javno otvaranje će se obaviti dana 27.12.2018.godine u 11:00 sati u prostorijama Uprave društva u Zavidovićima u Ulici Alije Izetbegovića br. 25.

Tekst javnog nadmetanja sa detaljnim obrazloženjima i cjenovnim obrascem ponude preuzmite klikom ovdje.