JAVNI POZIVI

Početni datum
Krajnji datum

19Nov

Odluka o poništenju postupka javne nabavke rezervnih dijelova za LKT 81 T, br.87/18

ZATVORENO

DATUM ZAVRŠETKA: 29.11.2018.

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH, br. 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke od 15.11.2018. godine,  donosi se 

O D L U K A 

o poništenju postupka javne nabavke

za nabavku rezervnih dijelova za traktor LKT 81 T br. 87/18

Komisija imenovana odlukom direktora preduzeća provela je otvoreni postupak za nabavku rezervnih dijelova za traktor LKT 81T za potrebe JP ''ŠPD ZDK'' d.o.o. Zavidovići koji uključuje prikupljanje, otvaranje i ocjenu ponuda.

U Zapisniku o javnom otvaranju ponuda konstatovano je da je pristigla jedna ponuda za učešće u nadmetanju po navedenom javnom pozivu, i to od ponuđača „FORESTER“ d.o.o. Sarajevo.

U postupku ocjene ponuda Komisija je konstatovala da je ponuđač „FORESTER“ d.o.o. Sarajevo dostavio ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjava zahtjeve Ugovornog organa koji se tiču kvalificiranosti ponuđača za učešće u predmetnom postupku javnih nabavki, odnosno da je pristigla ponude formalno-pravno ispravna.

U skladu sa kriterijem Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude rang lista prihvatljivih ponuda je „FORESTER“ d.o.o. Sarajevo - sa cijenom ponude od 226.451,00 KM (bez uračunatog PDV-a).

U ovom postupku predviđena je bila i e-aukcija, ali zbog činjenice da je pristigla samo jedna ponuda, u skladu sa Članom 3. Stav 3. Paravilnika o uslovima  i načinu korištenja e-aukcije, ista se nije mogla zakazati.

Procijenjena vrijednost nabavke po ovmo postupku iznosila je 203.092,30 KM. Cijena prvorangirane ponude je 226.451,00 KM, što je za oko 11,5% više procijenjene vrijednosti. Navedena procjena i ponuđena vrijednost služe za definisanje jediničnih cijena i poređenje i rangiranje ponuda. Okvirni sporazum sa okvirnim količinama i ponuđenim cijenama bi se zaključio na iznos od 25.000 KM na 4 mjeseca, kolika je procijenjena vrijednost ugovora datog Odlukom o pokretanju postupka nabavke (Dio 5-h tenderske dokumentacije).

Tenderskom dokumentacijom je predviđeno naknadno dostavljanje dokaza o ispunjavanju uslova za kvalifikaciju – Lična sposobnost ponuđača iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama.

Uvažavajući sve činjenice navedene u Zapisniku, ali ističući činjenicu da je cijena ponude za oko 11,5% viša od procijenjene vrijednosti roba koje su predmet nabavke, Komisija za javnu nabavku je predložila da se u skladu sa članom 69. Stav 2. tačka e) i članom 70. Zakona o javnim nabavkama BiH donese Odluka o poništenju postupka javne nabavke.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba direktoru JP “ŠPD - ZDK” d.o.o. Zavidovići u roku od 10 (deset) dana od dana prijema odluke.